Julenissen kommer snart!
Utdrag fra novelle av Gro Jeanette Nilsen


"Selvfølgelig vil jeg være julenisse! Nisseklærne er nøye planlagt, og den røde nisselua helt ny. Jeg gleder meg som en unge selv, jeg! Kanskje spesielt til å se fjesene til tantebarna når julenissen kommer inn. For mange er julaften nesten den viktigste dagen i året, i familieidyllen og høytidsstundens ånd. Man ifører seg finstasen, og alt fra julestjerne til barneøyne skinner den dagen.

Snøen krammer seg under støvlettene når jeg går. Min lille Opel Corsa er fullpakket med gaver til tantebarn og øvrig familie. Og selvsagt julepakke med noe godt til verdens fineste hund, labradoren Happy, med de snille hundeøynene. Jeg var innom dyrebutikken på det julepyntede kjøpesenteret i forgårs, en av julens fine førjulstradisjoner. Jeg gleder meg til å se Happy snuse under juletreet etter pakkene sine! Julestemningen stiger mange hakk, bare ved tanken!"

Utdrag fra novelle skrevet i november 2016, i forbindelse med en ekstern novellekonkurranse.

Jeg tar gjerne i mot ris og ros på skribentsiden min på Facebook! Husk å ev. oppgi hvilken tekst du refererer til:-) På forhånd tusen takk!@Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF)